Ποιοί Είμαστε - Πανδώρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ποιοί Είμαστε
ΠΟΙΟΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ
__________________
.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
Καλώς ήλθατε.

Τα παλιά χρόνια, στις χειμωνιάτικες νύχτες, δίπλα στο τζάκι και στις καλοκαιρινές νύχτες πάνω στις πεζούλες των κήπων, εκεί που μαζεύονταν οι οικογένειες  για να ξαποστάσουν από τον κάματο της ημέρας, οι παλαιότεροι εξιστορούσαν τους μύθους , τα κατορθώματα και τα παθήματα των ανθρώπων, με ρομαντισμό και γλαφυρότητα.
Η Πανδώρα έλεγε η γιαγιά μου, πως ήταν η πρώτη γυναίκα, που με εντολή του Δία, έπλασε ο Ήφαιστος  κατ΄εικόνα των θεών.  Η θεά Αθηνά πρώτη, την στόλισε με ομορφιά και χάρη. Ακολούθως και οι άλλοι θεοί  την προίκισαν ο καθένας  με κάποιο χάρισμα, με κάποια ικανότητα. Αργότερα ο Προμηθέας έστειλε την Πανδώρα στους ανθρώπους,  μαζί  με την προίκα της, που την είχε φυλαγμένη σε ένα αγγείο, λέγοντάς της να μην επιχειρήσει να ανοίξει ποτέ το αγγείο. Η περίεργη Πανδώρα όμως, άνοιξε το αγγείο και τότε τα χαρίσματα και οι ικανότητες άρχισαν να εξέρχονται από το αγγείο και να επιστρέφουν στους θεούς. Ταράχθηκε τότε η Πανδώρα και προσπάθησε εναγωνίως να κλείσει γρήγορα το αγγείο. Τελικά κατάφερε να μείνουν στο αγγείο μόνον η ελπίδα και η τέχνη της χειροποίητης πίττας…  που από γενιά σε γενιά συνεχίζουμε την παράδοση.
Είμαι η Θεοδώρα και πλάθω πίττες, με χειροποίητο φύλλο, πιστή στην παράδοση και την υγιεινή διατροφή. Με περισσό μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνω. Δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα, τούτη τη στιγμή. Αφήνω πάντα τις πίττες μου να μιλούν από μόνες τους.
Με αγάπη
ΘεοδώραΤΟ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ


Ωράριο
Καθημερινά: 8.30–20.00
Σάββατο: 8.30 – 17.00
Κυριακή: 9:00 - 17:00
Πανδώρα
Λεμπέση 1  & Μακρυγιάννη
Αθήνα
Τηλέφωνο +30210 9227782
Email info@pan-dora.gr
Ωράριο
Καθημερινά: 8.30–20.00
Σάββατο: 8.30 – 17.00
Κυριακή: 9:00 - 17:00
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού